Ηλιακός θερμοσίφωνας σε προσφορά με εγγύηση, είναι όλα ρόδινα;

Τι πρέπει να προσέξεις

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι κάτι που στις μέρες μας αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο, είναι σίγουρα πολύ χρήσιμο. Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας όχι μόνο μας βοηθάει να κερδίσουμε χρήματα αφού μας κάνει οικονομία στον λογαριασμός της ΔΕΗ αλλά και βοηθάει και με τη προστασία του περιβάλλοντος, αφού η μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας σημαίνει και μειωμένη κατανάλωση καυσίμων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τα οποία και μπορεί να είναι πολύ επιβλαβή για το περιβάλλον, όπως ας πούμε το πετρέλαιο και ο λιγνίτης.

Εννοείται ότι πολλοί θα ήθελαν έναν καλό ηλιακό θερμοσίφωνα για το σπίτι τους, αλλά δεν ξέρουν πως θα πρέπει να είναι ένας τέτοιος και ποιες είναι οι τιμές για ηλιακούς θερμοσίφωνες με χωρητικότητα 160 λίτρα, που είναι και οι πιο κοινοί για τις ανάγκες του μέσου νοικοκυριού. Γενικά όλοι ξέρουμε ότι ένας ηλιακός θερμοσίφωνας σε προσφορά με εγγύηση είναι καλή περίπτωση για να αποκτήσει κάποιος αυτό το «εργαλείο», αλλά θα είναι καλός; Ισχύει το ρητό «η φθήνια τρώει τον παρά;». Ας δούμε μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε και να προσέξετε.

Δεν είναι όλες οι προσφορές ίδιες

Εννοείται ότι όταν κάτι είναι σε προσφορά δε σημαίνει πάντα ότι είναι και καλό, αλλά από την άλλη δε σημαίνει ότι είναι και κακό. Θα πρέπει να ψάξετε οποιαδήποτε προσφορά και να δείτε αν το προϊόν που σας προτείνουν είναι όντως καλό και φυσικά αν υπάρχει αλλού φθηνότερα. Για παράδειγμα, οι ηλιακοί θερμοσίφωνες με δύο πηγές ενέργειας (ρεύμα και ηλιακή ενέργεια) οι οποίοι είναι παλιάς τεχνολογίας και θεωρούνται ξεπερασμένοι επειδή οι θερμοσίφωνες με τρεις πηγές ενέργειας είναι πολύ πιο οικονομικοί. Αυτό σημαίνει ότι αν δείτε έναν τέτοιο θερμοσίφωνα σε προσφορά, θα πρέπει να ξέρετε ότι ούτως ή άλλως είναι χαμηλή η τιμή του, αφού μιλάμε για κάτι παλιό.

Στο να ξεχωρίσετε τους πραγματικά καλούς ηλιακούς θερμοσίφωνες από τους μέτριους θα σας βοηθήσουν άρθρα όπως και αυτό – υπάρχουν αρκετά στο internet – αλλά και κριτικές και σχόλια άλλων πελατών και χρηστών των προϊόντων. Κάντε λίγη έρευνα και σίγουρα θα βρείτε κάτι που να αξίζει.

Δεν είναι όλες οι εγγυήσεις ίδιες

Το να λέει ένα κατάστημα ή επιχείρηση ότι προσφέρει κι εγγύηση για την αγορά θερμοσίφωνα δεν σημαίνει ότι αυτή η εγγύηση είναι και καλή και ότι καλύπτει ότι θα πρέπει να καλύπτει. Καλό είναι λοιπόν να ενημερωθείτε πρώτα για τη σχετική νομοθεσία και το τι πρέπει να προσφέρει μία εγγύηση και για πόσο και μελετήστε τους όρους και τις παροχές της εγγύησης που λέει ότι προσφέρει κάποιος. Το να λέει κάποιος ότι προσφέρει 10 χρόνια εγγύηση δε σημαίνει ότι η εγγύηση αυτή θα καλύπτει και όλες τα βλάβες, μπορεί να καλύπτει μόνο κάποιες πολύ βασικές και όχι τις πιο σοβαρές βλάβες. Προσοχή λοιπόν γιατί μπορεί να την πατήσετε και να βρεθείτε ξεκρέμαστοι όταν θα χρειαστεί.

Προσοχή στο τι περιλαμβάνει η προσφορά

Εννοείται ότι ο ηλιακός θερμοσίφωνας θα πρέπει να τοποθετηθεί στο σπίτι και αυτή η διαδικασία είναι κάτι που σίγουρα χρειάζεται ειδικές γνώσεις κι εργαλεία, οπότε και μπορεί να κοστίσει ακριβά. Αν λοιπόν η προσφορά που θα σας γίνει δεν περιλαμβάνει και την τοποθέτηση, τότε μπορεί και να σας βγει πολύ πιο ακριβά απ’ ότι θα περιμένατε και να βρεθείτε προ εκπλήξεων. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι η τοποθέτηση θα περιλαμβάνεται στη προσφορά.

Comments are Disabled